">
ЧОРНОСЛИВ В’ЯЛЕНИЙ – 200г

Чорнослив – сушена слива. Для приготування чорносливу використовуються тільки повністю дозрілі, м’ясисті плоди, що містять не менше 10% цукру і не більше 1,2% кислот. Чорнослив зберігає практично повністю корисні речовини, що входять до складу свіжої сливи.
Чорнослив дуже корисний продукт. Володіючи прекрасними смаковими якостями, чорнослив надає лікувальну і цілющу дію на організм. Корисні властивості чорносливу обумовлюються його цілющим вмістом. Так, до складу чорносливу входять мінерали, вітаміни і багато життєво необхідні для організму речовини.
Сушений чорнослив багатий на цукру (57,8%), органічні кислоти (3,5%), клітковину (1,6%), мінеральні речовини – натрію в ньому 104 мг%, калію – 864 мг%, кальцію – 80 мг% , фосфору – 83 мг%, заліза – 15 мг%. Має високу енергетичну цінність (231 ккал).
Чорнослив входить до складу багатьох страв і напоїв, салатів, м’ясних страв, плову.