">
ЄРЕВАНСЬКИЙ АМІЧ

амич

ІНГРЕДІЄНТИ

 

базилік – 1 гілочка

курка вагою 2 кг – 1 шт.

мигдаль очищений – 1/2 склянки

сіль

фініки – 5-6 шт.

масло вершкове – 75 г

курага – 1/4 склянки

гвоздика мелена – 1 ч. л.

родзинки – 1/4 склянки

кориця мелена – 1 ч. л.

рис Басматі в пакетиках для варіння – 1/2 склянки

 

Рис промити, покласти в каструлю з холодною водою, довести до кипіння і варити на сильному вогні 7 хв. Відкинути на дрібне сито, обсушити. Розігріти в сковороді 1 ст. л. вершкового масла, покласти рис і обсмажити його, помішуючи, 2 хв. Зняти сковороду з вогню.

Курагу і фініки замочити в теплій воді на 15 хв. Потім промити, обсушити і нарізати невеликими шматочками, видаливши з фініків кісточки.

У чистій сковороді розігріти 2 ст. л. вершкового масла. Обсмажити мигдаль, курагу, родзинки і фініки протягом 5 хв.

Базилік вимити, обсушити і розібрати на листочки. Змішати рис з листочками базиліку, обсмаженими горіхами і сухофруктами, приправити сіллю, перцем, гвоздикою і корицею.

Курку вимити, обсушити і не дуже щільно нафарширувати сумішшю, що вийшла. Закріпити розріз дерев’яними шпажками. Ніжки зв’язати мотузкою.

Обсмажити курку в 1 ст. л. олії, по 4 хв. з кожного боку. Перекласти у форму для запікання, змастити олією, що залишилася. Влити у форму 0,5 склянки води і поставити в розігріту до 180 °С духовку на 45 хв. В ході приготування курку один раз перевернути і полити соком, який виділився.