">
Рулет з маком

рулет

Тісто:

400 г борошна

150 мл молока

100 г вершкового масла

60 г цукру

7 г сухих дріжджів

1 яйце

1/3 ч. л. солі

Начинка:

250 г маку

2/3 склянки цукру

1 яйце

родзинки, курага, горіхи – не обов’язково

Як приготувати рулет з маком:

Для приготування тіста у злегка тепле молоко додати дріжджі і цукор, залишити в теплі.

Борошно просіяти 2-3 рази щоб збагатити киснем, додати дрібку солі, додати розтоплене вершкове масло (після розтоплення дати йому 5хв. охолонути), вбити яйце, влити опару (дріжджі, які підійшли), замісити однорідне тісто щільної консистенції, вимісити його не менше 10хв.

Скачати приготоване тісто в кулю, накрити рушником і залишити в теплі на півгодини.

Мак всипати в каструлю, влити окріп, на 10-15хв. залишити, поставити на слабкий вогонь, всипати цукор, проварити 5-7хв., потім зняти з плити і блендером протерти масу до виділення білого макового молока.

Якщо макова начинка виходить рідкуватою, додати жменю горіхів, сухарів, 1-2 ложки крохмалю або сухофруктів, збити її блендером ще трохи.

Тісто, яке збільшилося в 2 рази обім’яти, розкачати в прямокутник товщиною 5-7мм, викласти по довгій стороні начинку з маку, покриваючи нею 2/3 поверхні тіста і відступаючи від країв тіста з боків 1см.

Полотно тіста, яке залишилося – смужку 1/3 його поверхні, надрізати ножем на смужки по шириною 1см.

Згорнути тісто в рулет по довгій стороні, рухаючись від того краю, де начинка до краю з смужками тіста, добре притиснути краї.

Акуратно викласти рулет на застелене пергаментом деко, залишити на 30хв, злегка обмазати збитим яйцем, поставити в духовку, нагріту до 180 градусів, на півгодини.

Готовий рулет охолодити і подати до чаю.