">
Сметанний торт з маком

сметанный

Інгредієнти:

Для коржів:

– 400 р сметани (можна нежирної)

– 200 р маргарину

– 200 г цукру

– 300 г борошна

– 2 ч. л. розпушувача

Для крему:

– 500 г густої сметани (я брала 21 % жирності)

– 150 р цукру

– 50 г маку

 

Приготування:

 

Для тіста розтираємо м’який маргарин з цукром, вмішуємо сметану. Порційно додаємо борошно з розпушувачем і гарненько розмішуємо. Тісто має бути крутим. Ділимо його на 4 частини. Розподіляємо руками по формі для випічки і випікаємо 20-25 хвилин. Так ми випікаємо 4 коржа. Кожен корж змащуємо кремом (сметану збиваємо з цукром і додаємо мак) і збираємо наш тортик. Обмазуємо його кремом зі всіх сторін і залишаємо просочуватися на 6-7 годин.