">
Сирна запіканка з родзинками та курагою

Творожная запеканка с изюмом и курагой

Інгредієнти:

Сир 500 г

Сметана 5 ст. л.

Манна крупа 2 ст. л.

Яйця 2-3 шт.

Цукор 3 ст. Л.

Ванільний цукор 1 ст. л.

Родзинки і курага 75 г

Вершкове масло 1 ст.л.

Сіль щіпка

Цукрова пудра для прикраси

 

  1. Родзинки і курагу промити, викласти в миску, залити окропом і залишити на 20 хвилин.
  2. У миску покласти манну крупу, додати половину сметани і перемішати. Залишити набухати на півгодини.
  3. Сир розім’яти, додати набряклу манну крупу зі сметаною, цукор, ванільний цукор, щіпку солі, яйця і добре перемішати.
  4. З сухофруктів злити воду, обсушити. Додати родзинки і курагу в сирну масу, перемішати.
  5. Форму змастити маслом, викласти сирну масу і розрівняти. Поверхню змастити сметаною, яка залишилася. Запікати 40-45 хвилин в розігрітій до 180°C духовці.
  6. Готову запіканку остудити і посипати цукровою пудрою.