">
ЕНЕРГЕТИЧНІ БАТОНЧИКИ З ЖУРАВЛИНОЮ

бар

Інгредієнти:

Журавлина (в’ялена або сушена) — 2/3 скл.

Ваніль — 1 г

Мед (натуральний, можна замінити на кондитерську глюкозу) — 1/2 стак.

Масло вершкове — 30 г

Цукор коричневий (темний або тростинний неочищений) — 1/2 стак.

Сіль — 1/2 ч. л.

Арахіс — 1/3 стак.

Горіхи волоські (крупно порубати) — 1 скл.

Насіння гарбузове — 1/2 стак.

Пластівці вівсяні (1 склянка = 200 мл. Можна замінити склянку пластівців на склянку повітряного рису) — 2 скл.

Насіння соняшнику — 1/2 стак.

Насіння льону — 1/4 скл.

Родзинки (чорний) — 2 ст. л.

 

Енергетичні батончики з журавлиною.

На деко, застелене пекарським папером, помістити вівсяні пластівці, арахіс, волоські горіхи, гарбузове та соняшникове насіння, насіння льону і сіль.

П. С. Якщо будете використовувати повітряний рис, то його обсмажувати не потрібно, а просто додайте до готової суміші.

Все добре перемішати і помістити в прогріту до 180оС духовку приблизно на 7-8 хвилин, щоб насіння і пластівці обсмажились. Орієнтуйтеся на вашу духовку!

Помістити готову суміш в простору ємність.

У каструльку покласти мед, цукор, ваніль і масло.

І на середньому вогні, постійно помішуючи, зварити карамель, це займе 5 хвилин, для того, щоб цукор повністю розчинився.

Журавлину і родзинки змішати і додати до горіхово-вівсяної суміші.

Додати в цю суміш готову карамель і все добре перемішати лопаткою.

Ємність з бортиками і розміром 32х22 застелити пекарським папером так, щоб він покривав борти, і помістити в неї горіхово-карамельну суміш. Розрівняти.

Зверху накрити пекарським папером і ущільнити долонькою. Залишити застигнути на 2-3 години.

Застиглу масу звільнити від форми та пекарського паперу і нарізати на 12 порцій гострим ножем.

Кожен батончик упакувати в харчову плівку.

Тепер можна взяти його з собою на роботу або в школу (дітям) або в інститут (великою діткам!)